Capital Circle

Beleggen tegen aantrekkelijke rente

Investeren tegen hoge rentes

De rentepercentages op spaarrekeningen zijn tegenwoordig zó laag, dat dit nauwelijks nog rendement oplevert. Met crowdfunding opent er voor u een nieuwe wereld met een mogelijk hogere rente. Door middel van het crowdfundingplatform van Capital Circle worden investeerders en ondernemers bij elkaar gebracht. Via dit platform is het mogelijk om geld uit te lenen aan ondernemers uit het MKB, in ruil voor een aantrekkelijke rente.

De rente die u via crowdfunding kunt ontvangen, is vaak hoger dan de rente op uw spaarrekening. Dit komt doordat crowdfunding investeerders in contact brengt met ondernemers die op zoek zijn naar financiering en hierdoor bereid zijn om een hogere rente te betalen. Als investeerder loopt u echter wel het risico dat de ondernemer de lening niet kan terugbetalen. Het is dan ook belangrijk om goed te kijken naar de financiële situatie van de ondernemer voordat u besluit om geld uit te lenen via crowdfunding.

Crowdfunding kan een aantrekkelijk alternatief zijn voor investeerders die op zoek zijn naar een hoger rendement op hun spaargeld, maar het brengt uiteraard risico’s met zich mee. Via Capital Circle bent u echter verzekerd van een erkend en betrouwbaar platform.

Wat is crowdfunding?

Crowdfunding is een manier om geld te verzamelen door (kleine) bedragen van veel mensen te vragen. In plaats van een lening aan te vragen bij een bank, zoekt de ondernemer naar investeringen van het grote publiek via een crowdfundingplatform. Mensen kunnen beslissen om een kleine hoeveelheid geld te investeren in het project dat op het platform wordt gepresenteerd. Dankzij de bijdragen van veel mensen kan de financiering snel en gemakkelijk verzameld worden.

Bankvrij beleggen in vijf stappen

Investeren in crowdfunding, vaak ook bankvrij financieren genoemd, bestaat bij Capital Circle uit vijf stappen:

1. Een crowdfundingproject indienen

Zowel ondernemers van bestaande onderneming, als van startende bedrijven, hebben via het platform van Capital Circle de mogelijkheid omeen project in te dienen en aan te bieden aan de crowd. Deze projecten hebben een minimaal financieringsbedrag van € 50.000,- en een maximum van € 5.000.000,-.

2. Risicoanalyse uitgevoerd door Capital Circle

Capital Circle voert een grondigecheck uit op de aanvraag. Op basis van deze check wordt er bepaald of het door de ondernemer aangeboden project kansrijk genoeg is om aan u te worden voorgelegd. Daarnaast worden de risico’s in kaart gebracht. Het project wordt vervolgens ingedeeld in een van derisicoklasse.

3. Kies uw gewenste project

Op ons platform vindt u eenoverzicht van alle crowdfundingprojecten. U kunt vervolgens zelf kiezen in welk MKB-project u wilt investeren. Wanneer u vragen heeft, kunt u deze in het reactiemenu aan de ondernemer stellen. Vervolgens kiest u een project waar u vertrouwen in heeft, bijvoorbeeld op basis van de risicoklasse en het rentepercentage. Wij adviseren u om hierbij te investeren in verschillende projecten. Zo spreidt u zelf het risico.

4. Beleggen met aantrekkelijke rentepercentages

Wanneer u een project naar uw wens heeft gevonden, kunt u gaan investeren. Het minimale investeringsbedrag is € 100,-. Om te kunnen investeren dient u eerst een account aan te maken ter identificatie. Vervolgens kunt u uw investeringen plaatsen. Bij Capital Circle betaalt u een jaarlijkse vergoeding van 1% over de daadwerkelijk uitstaande gelden (incl. btw). Het gaat hierbij om de maandelijkse uitbetaling van de rente en aflossing door ondernemer via de Stichting Derdengelden Online Payment Platform. De vergoeding wordt ingehouden op de maandelijkse uitbetaling van rente en aflossing.

5. Na verloop van tijd ontvangt u uw rendement

Ondernemers zijn verplicht om binnen 6 tot 120 maanden uw volledige investering terug te betalen, inclusief rendement. U ontvangt elke maand rente en gedurende (of uiterlijk aan het einde van) de looptijd ook aflossingen. De rente kan oplopen tot 12% per jaar.

“Bij Capital Circle staan we voor u klaar om u van meer informatie te voorzien op het gebied van crowdfunding tegen hogere rentes. Al uw vragen worden beantwoord.”

De voordelen van beleggen met hoge rentes

Er zijn een aantal voordelen verbonden aan het beleggen met hoge rente bij Capital Circle:

  • Attractieve rentepercentages: De rentes die Capital Circle biedt, kunnen oplopen tot 12% per jaar en liggen aanzienlijk hoger dan wanneer u het geld op de bank laat staan.
  • Inzichtelijk risico: Alleen projecten waarvan Capital Circle een volledige toetsing heeft uitgevoerd volgens de Europese wetgeving voor crowdfundingdienstverleners, worden geplaatst in een bepaalde risicoklasse. Zo verkleint Capital Circle het risico dat u loopt zo veel als mogelijk. Daarnaast worden de risico’s eenvoudig en overzichtelijk uitgewerkt, zodat u volledig op de hoogte bent. Bovendien gaat het project pas door als 90% van het doelbedrag is bereikt. Wordt dit niet bereikt, dan krijgt u uw geld direct terug.
  • Mogelijkheid om in te stappen vanaf € 100,-: U kunt al investeren vanaf € 100,-, wat laagdrempelig is voor met name particuliere beleggers. Bovendien maakt dit het relatief eenvoudig om uw beleggingen te spreiden.
  • Jaarlijkse vergoeding van 1% over de daadwerkelijk uitstaande gelden (incl. btw).
  • Flexibiliteit: U kunt zelf bepalen in welk project u wilt investeren en hoeveel u wilt investeren. Zo kunt u het risico spreiden door te investeren in meerdere projecten.

Heeft u interesse om de mogelijkheden van crowdfunding te bekijken? Maar ontbreekt het nu nog aan algemene kennis om direct zaken te kunnen doen? Geen probleem. Onze financiële experts staan voor u klaar om u van meer toelichting te voorzien over crowdfunding en de rentebepalingen ervan.

De AFM raadt consumenten aan een verantwoord deel van hun vermogen in crowdfunding te investeren en dit te spreiden over meerdere projecten. Als richtlijn hanteert zij maximaal 10% van het vrij belegbaar vermogen.

Heeft u interesse in investeren met hoge rente via Capital Circle? Neem dan contact op met Capital Circle. Dit kan door een e-mail te sturen naar info@capitalcircle.nl of te te bellen naar 015-7600019.