Capital Circle

Geld lenen

Wilt u als ondernemer geld lenen voor een nieuw bedrijf, product of dienst? Of bent u op zoek naar (werk)kapitaal voor uw bestaande bedrijf? Veel plannen komen niet van de grond, omdat banken geen geld meer lenen aan bedrijven. Er is echter een goed alternatief: crowdfunding. Bij Capital Circle noemen we datbankvrij financieren.

Bij bankvrij financieren interesseert u investeerders om geld te steken in uw bedrijf, product of dienst. Beide partijen halen er voordeel uit. U heeft uw kapitaal en uw investeerders krijgen een hogere rente dan bij de bank. Bankvrij financieren is daarom een eenvoudige en effectieve manier om geld te lenen voor uw bedrijf.

Welke leningsvormen bieden wij?

Naast de gangbareannuïtaire leningen biedt Capital Circle ooklineaire leningen voor ondernemers aan. Bij het indienen van een financieringsaanvraag kan deze voorkeur worden aangegeven. Tevens kan desgewenst voor beide leningsvormen een tijdelijke aflossingsvrije periode worden ingebouwd, waarbij alleen maandelijks rente wordt betaald.

Indien er materiële zekerheden aan de lening verpand zijn, zoals bijvoorbeeld een hypothecaire inschrijving, kan ook een slotsom aan te lening worden toegevoegd. Uit de toetsing van de financieringsaanvraag moet blijken welke leningsvorm & aflossingscapaciteit het beste past bij het businessplan en het doel van de financiering.

Capital Circle streeft hiermee een optimale leningsstructuur aan ondernemers te kunnen aanbieden rekening houdende met een goede risico- en rendementsverhouding voor de investeerders.

Capital Circle biedt u als ondernemer de mogelijkheid via het platform een geldbedrag op te halen voor uw zakelijke plannen of (groei)ambities. Middels crowdfunding brengt Capital Circle ondernemers en investeerders bij elkaar. Door uw financieringsaanvraag online te zetten, kunt u uw (start)kapitaal bijeen krijgen en uw droom realiseren.

U kunt uw project publiceren voor alle investeerders van Capital Circle of een geselecteerde groep potentiële investeerders de mogelijkheid bieden te investeren in uw project middels de Closed Crowd.

Public Crowd

Een project dat aan de public crowd wordt aangeboden is toegankelijk voor alle investeerders van Capital Circle. Op het moment dat er een nieuw project wordt gepubliceerd krijgen alle investeerders die een account hebben bij Capital Circle hierover berichtgeving via de mail. Investeerders die succesvol onboarded zijn kunnen op het moment van livegang investeren in dit project.

Closed Crowd

U kunt er als ondernemer ook voor kiezen om uw project in eerste instantie aan een geselecteerde groep van investeerders aan te bieden. Dit kunnen (specifieke) investeerders zijn die al een account hebben bij Capital Circle of een geselecteerde groep van potentiële investeerders uit uw eigen netwerk. Deze investeerders kunnen wel kennisnemen van het projectvoorstel maar pas investeren wanneer zij zich geregistreerd hebben middels het aanmaken van een investeerdersaccount. U kunt er als ondernemer voor kiezen of uw project wordt getoond op het platform.

Wat kan Capital Circle doen voor mijn bedrijf?

Capital Circle brengtondernemers eninvesteerders bij elkaar. Door uw financieringsvraag online te zetten, kunt u uw (start)kapitaal bijeen krijgen en uw droom realiseren. Via ons platform kunnen zowel particuliere als zakelijke investeerders geld investeren in uw bedrijfsproject. Op het moment dat het streefbedrag bereikt is, kunt u van start!

Hoe snel heeft mijn bedrijf haar benodigde kapitaal?

Capital Circle heeft meer dan 5.000 actieve investeerders die verantwoordelijk zijn voor de succesvolle financiering van ruim 500 projecten. Projecten bij Capital Circle moeten binnen 60 dagen gefinancierd zijn. De huidige gemiddelde doorlooptijd van deze projecten is echter 15 dagen. U kunt doorgaans dus al zeer snel aan de slag met het geleende geld voor uw bedrijf.

Geld lenen voor uw bedrijf; de spelregels

 • De financiering die u aanvraagt is minimaal € 25.000,- en maximaal € 2.500.000,-.
 • Experts beoordelen uw financieringsaanvraag. Zij toetsen uw project op basis van de informatie die u aandraagt. Belangrijke vragen bij die toetsing zijn: is de verhouding tussen risico en rendement reëel? En is de voorgestelde aflossingsduur haalbaar? Wij accepteren alleen gefundeerde financieringsaanvragen. Check hier onsacceptatiebeleid.
 • U betaalt het geleende bedrag terug binnen een termijn van 6 tot maximaal 120 maanden.

Investeerders zoeken voor uw bedrijf? Begin direct!

 • Maak hier een account aan.
 • Geef aan voor welk idee u kapitaal wilt aanvragen. Dit doet u met een goed onderbouwdondernemingsplan dat u samen met uw aanvraag uploadt.
 • Binnen 2 werkdagen krijgt u van ons een reactie.
 • Is uw idee geaccepteerd? Dan staat het binnen 5 werkdagen op onze website. Natuurlijk kunt u ook hier rekenen op praktischemarketingadviezen om uw plan wervend onder de aandacht te brengen.
 • Investeerders zijn op zoek naar renderende projecten. Zorg dat u incontact met hen komt.
 • Investeerders kunnen bedragen van minimaal € 100,- inbrengen. De betaling gaat via iDeal of bankoverschrijving naar Stichting Derdengelden GoCredible.
 • De maximale plaatsingstermijn van een project op ons platform is 60 dagen. Binnen die tijd moet u het gevraagde kapitaal volledig bij elkaar hebben gekregen. Zo niet, dan krijgen de investeerders hun bedrag teruggestort.

De kosten voor u als ondernemer

 • Een account aanmaken is geheel gratis.
 • Voor de toetsing van uw financieringsaanvraag betaalt u eenmalig een vast, laag bedrag van € 395,- exclusief btw.
 • Past uw aanvraag binnen ons acceptatiebeleid, dan berekenen wij u € 350,- exclusief btw om het project te publiceren. Hiermee bereikt u ruim 10.000 potentiële investeerders en overige partijen die aan Capital Circle verbonden zijn.
 • Is het doelbedrag behaald, dan betaalt u over het uiteindelijke uit te boeken bedrag éénmalig een “Op Maat”-succesfee vanaf 2% (met een minimum van € 2.000). De succesfee is mede afhankelijk van het uiteindelijke risicoprofiel dat aan het project wordt toegekend. Deze succesfee wordt ingehouden op het uit te boeken bedrag.
 • Bij een lopende financiering zullen, naast de rente en/of aflossing, maandelijkse administratiekosten worden geïncasseerd van € 0,25 per investeerder in het project.

Geen omkijken naar de administratieve afhandeling

Als ondernemer heeft u geen omkijken meer naar het administratieve traject. Dat regelt Capital Circle voor u. Via automatische incasso zorgt u voor een tijdige maandelijkse aflossing aan de Stichting Derdengelden GoCredible. GoCredible maakt de bedragen over naar uw investeerders.