Capital Circle

Wie zijn wij?

Ondernemers helpen is onze drijfveer

Capital Circle is opgericht in 2013 (30 augustus) door zeven enthousiaste ondernemers. Die elk hun kennis en ervaring hebben ingezet om van Capital Circle het toonaangevende Crowdfunding platform van Nederland te maken.

Exact 5 jaar later, op 30 augustus 2018, is Capital Circle overgenomen door het zittende management. De nieuwe aandeelhouders hebben Capital Circle verder uitgebouwd en laten uitgroeien tot de toonaangevende crowdfundingdienstverlener van Nederland. Door de overname heeft Capital Circle haar platform verder kunnen ontwikkelen en het aantal investeringsprojecten kunnen verhogen. Als echte FinTech zoekt Capital Circle de oplossing als eerste in de techniek en streeft ernaar het Team klein en overzichtelijk te houden.

Per 30 november 2022 heeft Capital Circle de Europese Vergunning als Crowdfunding Service Provider (ECSPR) verkregen van de Autoriteit Financiële Markten (AFM).

De dagelijkse beleidsbepalers van Capital Circle zijn Peter-Paul van Dijk (Algemeen Directeur) en Wilbert Knol (Financieel Directeur). Peter-Paul initieert onder andere nieuwe financiële diensten en handhaaft het acceptatiebeleid. Wilbert bewaakt de financiële processen.

Directie

Team Capital Circle

Team Capital Circle

Team Capital Circle

Team Capital Circle

Ja, ik wil investeren in een project

Historie

Capital Circle is opgericht op 30 augustus 2013. Nadat de processen waren beschreven, de eerste versie van het platform operationeel was en de AFM ontheffing was verkregen, is op 13 februari 2014 het platform officieel & feestelijk, vanaf de Euromast in Rotterdam, gelanceerd.

Per 1 maart 2016 is de Stichting Security Trustee KOM Group actief. Capital Circle heeft hiermee als eerste crowdfundingplatform in Nederland een structuur geïntroduceerd die het mogelijk maakt namens investeerders zekerheden vast te leggen en juridische procedures te voeren.

Per 30 augustus 2018 is Capital Circle overgenomen door het zittende management. De nieuwe aandeelhouders willen Capital Circle verder uitbouwen en laten uitgroeien tot de beste crowdfunder van Nederland.

Per 30 november 2022 heeft Capital Circle de Europese Vergunning als Crowdfunding Service Provider (ECSPR) verkregen van de Autoriteit Financiële Markten (AFM). De vergunning zorgt voor verdere professionalisering van de sector, doordat dezelfde regels op Europees niveau van toepassing zijn. Deze regelgeving heeft met name betrekking op transparantie, beleggersbescherming en operationele processen. Onder de Europese regelgeving zal Capital Circle bijdragen aan een transparante Europese kapitaalmarkt, die voor zoveel mogelijk geldgevers en geldvragers beschikbaar blijft.

Team Capital Circle